BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

jauh sungguh tempat yang aku dapat...

salam n hello !!!

firstly, aku nak tujukan untuk kawan aku atyn aka kecik
wei..ang kata lebey bek dapat study kat tempat yang jauh kan????
sekarang nie aku nak gtau ang yang aku betoi betoi dapat kat tempat yang teramat la jauh !! huhu
ang xdapat lawan ngan tempat yang aku dapat nie..hehehe

ok2 back to the main topic..
tadi kawan aku miera sepet gtau yang dye dah dapat tau tempat poli..
so aku pun dengan bertenaga nya suruh dye check kat aku..
lepas 2 dye mesej aku gtau yang aku dapat kat tempat yang teramat la jauh bagi aku..huhu
so aku dengan rasa xpuas atynya mintak link yang dye tekan 2..coz aku nak tengok dengan mata kepala aku sendiri..hehehe
mana tau dye nak kelentong aku ka or saja nak men men ngan aku ka..
tengok tengok betoi la aku dapat kat tempat 2...huhuhu

aku nak p tapu jauh sangat la tempat 2..
dah la course yang aku dapat 2 aku minat..
so terpaksa la tunggu ayah aku sebagai ketua keluarga balik dari surau untuk bagi jawapan boley ke x..
kalo ikut mak aku memang dye bagi..
just ayah aku ja susah ckit..
lagipun dye takut nak bagi aku p coz aku nie jenis yang suka ikut kawan..
like ikut apa yang kawan suruh contoh :-

- kawan ajak p mana mana ikut ja walaupun aku dah tau ayah aku xbagi..
- byla kawan buat something or ajak buat apa pun mesti aku ikut..
so maksudnya aku nie memang jenis yang suka ikut orang...

setelah agak lama tunggu ayah aku balik dari surau..
akhirnya lepas dye balik terus aku gtau yang aku dapat kat situ..
tunggu g terus dye cakap xyah p la..
huuuaaaarrrrggghhh !! sedey nya xley p..
aku nak sangat p..tapi 2 la..
jauh sangat la plak..
duit mau kena banyak coz nak kena tambang flight lagi..
huhuhu..
depa kata kalo dapat kat situ gov tanggung sumenya..
betoi ka??? kalo depa tanggung boley la aku p..

asal la aku sorang ja yang dapat teramat la jauh..
kawan kawan aku yang len dapat dekat2 ja...
like JITRA,MELAKA n KULIM...
huhuhuhu...
tapi depa nie sume masuk bulan 6..
aku ja masuk bulan 11..
huhuhuhuhuhu...
memang xda harapan la aku nak sambung study dalam bidang nie...
huhu

Sunday, May 22, 2011

hang dah p..nanti aku pulak..hehe

salam n hello !!!

ok firstly i want to wish congrates kepada budak budak yang dah masuk UiTM, Matriks, n macam macam tempat lagi kan..hehe

semalam sorang kawan aku dah p sambung study dah..
walaupun dekat tapi confem confem jarang jumpa kan??? yer la cuti mana sama dah sekarang..
sedey nye !! untuk mazy gud luck tau..
study elok elok jangan lupa kami kat sini tau..
will miss u..
nie la mazy :-


dye nie amik jurusan PENGURUSAN BANK

  1. dah xley nak "menarik" dengan ang dah..hahaha(habis la kalo atyn n lia baca) hahaha
  2. dah xda dah orang yang nak amik pix kami nanti..huhu
  3. nanti xley nak tengok ang maki maki orang dah..
  4. xley men ketok ketok dah dengan ang...
hahaha...lawak r benda benda 2.. macam ang p jauh gylax uh !!
sedangkan Merbok ja pun..hehe

ang dah p dah...nanti aku pulak yang p...
huhu
rasa sedey lak nak p tinggalkan family , friends especially GK..
tapi nak wat cam na masa depan aku 2..hehe
aku belom tau lagi dapat kat mana..
26hb nie baru la tau dapat mana..

hope nanti GK dapat kuaq sama sama cam ampa kuaq ary 2..
huhu..


Wednesday, May 18, 2011

17 Mei 2011

salam n hello !!

uih !! penat betol semalam..hehe
nie la sebab nye asal aku xley nak join kawan kawan aku hangout..huhu
rasa cam sedey gak..tapi nak nuat cam na just tahan jer la sorang sorang..
dalam sedey 2 happy gak coz akhirnya dapat gak aku g berkelah n mandi sungai..hehe
tapi tyme nak p 2 agak takut gak la..coz sekarang kan banyak cita pasal budak mati lemas..
tapi alhamdulillah xde perkara buruk berlaku..

k la aku malas lak nak taip panjang panjang nie..
ampa tengok jer la pix pix nie..hehehe


budak takut ayaq..hehe

tyme nie baru la nak pegang pegang pelampung 2..
tapi byla orang nak letak kat atas ayaq n bagi dye dok dalam 2 nagis plak..huhu

nie plak budak yang suka dengan ayaq sungai..hehe
Nurul Syazliyana bt Biswari

first sampai mandi kat tempat cetek lu..hehehe



aku angkat nak bagi dye dok kat atas sikit pun dah nagis..
ingat orang nak angkat dye masuk dalam ayaq ja..hehe






nie jer la pix yang sempat kami snap..hehe
pix aku xbanyak coz malas nak posing..
cewah !! ayat xley blah..hehehe

Monday, May 16, 2011

enjoy yourself..

salam n hello !!

huarggghh!!! mana satu yang aku nak join nie??? huhu
kalo aku xikut parents aku sure aku kena dok umah sorang sorang..huhu
*xmo !! i nie penakut sikit..hehehe
so terpaksa la aku tolak plan yang aku sendiri plan..huhu
plan 2 adalah hangout dengan genk aku..huhu
nanti dah xley kuaq dengan depa dah..
tapi nak buat cam na kena la ikut parents aku hanya kerana xmo dok umah sorang sorang..hehe

to genk kentot !!

enjoy yourself tomorrow !! i'm so sory coz can't join you all..
but i know if  i x join you all it's not give any effect , right?? hehe..*betol ka ayat aku nie???
lantak kau la betol ke x..hehe
i hope you all will enjoy it tomorrow..
next tyme mayb i can join you all..
i'm so sorry guys !!

k la stop lu r..nanti xpasal pasal aku nagis lak coz xley nak join korang..hehehe
k papai !!! ENJOY URSELF!!

Sunday, May 15, 2011

thanx for everything !!

salam n hello !!!

hey guys !! ingat lagi x sume cikgu cikgu korang???
cikgu tyme tadika , tyme sekolah rendah n cikgu tyme sekolah menengah???
mesti la korang ingat kan?? aku pun ingat sume cikgu cikgu aku..
tapi agak r..ingat ingat lupa..hehe..
tapi aku sayang cikgu cikgu aku..hehe..
especially cikgu cikgu yang mengajaq aku..

so disebabkan esok 16 Mei merupakan HARI GURU..
aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada sume guru guru yang penah ngajar aku n sume la..hehe
aku jugak nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kat cikgu cikgu aku kat SMKBA..
i love u all teachers..thanx for everything that u all give to me..
i will appreciate all of  knowledge since in smkba until now..
cikgu cikgu sekola 2 memang terbaek dari ladang la..hehe
nie untuk sume cikgu cikgu aku






 

i miss u all teacher especially kepada cikgu cikgu ex 5SI ..
rindu sangat kat cikgu sume..




Saturday, May 14, 2011

minggu yang memenatkan..

salam n hello !!!

huh !! dah lama ek aku xupdate..hehe..
rasa rindu pulak nak update..
minggu nie agak penat coz setelah sekian lama memerap kat dalam umah n cuti yang agak panjang
telah tamat..sekarang aku kembali sebagai seorang student sekola..huhu
but bukan lagi di sekola lama..tapi sekola baru..sekola yang membosan kan..
xceli sekola 2 merupakan sekola yang paling aku n genk anti..hehe
aku xtau pasai pa kami anti sangat sekola 2..tapi last last kami gak yang dapat sekola 2 untuk tingkatan 6..hehe

ok stop kt situ..hehe
sambung cerita len plak..aku cita sikit sikit dah la yang pasai sekola 2..xyah amik tau banyak sangat bukan best pun..hehe
tahun nie first tyme aku rajin kerja coz dalam 1 tahun aku buat kerja sampai 2..

  1. aku kerja kat kedai butik pengantin..butik cousin aku..
  2. aku kerja dengan jiran aku.. kerja buat kuih..so sapa sapa yang nak tempah 2 ley la..hehehe
kerja buat kuih 2 aku p dengan 2orang kawan aku lagi iaitu syifa n nor ain..
kmi p coz saja syok syok lagi pun kalo dok umah jer mesti ingat nak makan n tido ja..
mau naik berat badan aku *walaupun aku nie kuat melantak..hehe

aku kerja dengan cousin aku 2 ikut suka aku la nak masuk n balik pukul brapa kan..hehe
but kerja dengan jiran aku nie kena la tepati masa..hahaha
ary nie aku p pukul 9.30 pagi hingga pukul 6.30 petang..brapa jam??? pandai pandai ampa kira sendiri ek..
pa guna otak ampa kan..hehe
balik balik tadi terus aku sembahyang n relax2 sampai tertido..hehe

k la stop dulu la kat sini nanti kalo aku rajin n de idea lagi aku update ek..hehe
lagipun esok dah nak sekola..huhu..rasa xbersemangat la plak nak sekola nie..huhu

Sunday, May 8, 2011

happy mother's day !!

salam n hello !!

serius sekarang aku bengong ckit coz ramai sangat yang dok wish "HAPPY MOTHER'S DAY"
hari nie ka HARI IBU??? hehehe..
tapi kalo lambat bukan or betol aku tetap nak wish gak la untuk mak aku..
ampa ingat ampa ja ka yang sayang mak ampa??hehehe

aku pun sayang gyla2 kat mak aku nie..walaupun aku selalu wat dye sakit aty ngan aku..hehehe
nampak sangat yang aku nie sorang yang keteghaq (keras kepala) punya anak..
hehehe
besa la aku nie mana la penah wat aty mak aku senang..hehehe
tapi aku still sayang mak aku..
nanti kalo aku dh kawen aku nk dok ngan mak aku gak la..hehehe *hope laki aku suka..
(hahahaha...gatai gyla..study pun xabs lg..) hahaha

aku sayang mak aku xbermakna aku xsayang ayah aku tau..tapi disebabkan ary nie hari ibu
so aku kna luah kan pasal ibu ja kan?? hehehe
nie la mak kesayangan aku...

luv u mom !!!!
thanx coz take care of me from baby untill now !!
(btoi ka ayat aku??) lantak kau la btoi ke x..haha
nama mak aku Che Hasna binti Hassan...family aku nie sume mula ngan huruf H...
HASNAN HASSAN..HASNA HASSAN.. NUR HAZWANI HASNAN..NUR HAZIRAH HASNAN..MUHAMMAD HAFIZUDDIN HASNAN..MUHAMMAD HAFIZULLAH HASNAN..hehehe
nama tok wan aku belah mak n ayah memang sama tau but orang len2..hehe
jangan pening pala lak..hehehe

Saturday, May 7, 2011

erm..kna gak la nmpk nya..huhu

salam n hello !!!

dah lama aku xupdate blog nie kan???
rasa rindu pulak nak update nie..hehe

semalam dengan semangat nye aku nak check upu...
hehehe..
sekali bukak dye bold kn perkataan TIDAK BERJAYA..
sobs !! sobs !! so sad.. huhu
but nak buat macam mana kan..dah bukan rezeki aku..huhu
so dengan ini aku umum kan !!! aku akan ke tingkatan 6 untuk teruskan perjalanan hidop.
wah !! macam dah nak mampus kalo xdapat U..hehehe
xpe2..maybe sekarang belom masa nya untuk aku masuk U..
mana nak tau kan lepas jer aku masuk form6 nie terus dpt tawaran dari poli..
kalo xdapat poli pun xpe..kot2 la aku ley stay terus form6 n dapat result yang mengemparkan
ley la aku sambung terus ke degree...*adoiy !! tinggi betol harapan aku nie..hehe

tahniah la ek kat kawan2 aku yang dpt masuk U..
hope ampa xlupa la aku kat sini..hahaha
yang sedey nya genk kami yang ramai2 nie hanya sorang ja yang dapat tawaran U..
walaupun dapat UiTM kat Merbok jer..sekurang2nya dye dapat gak..
hahaha..
dye nie la yang dapat UiTM Merbok

dye dapat course PENGURUSAN BANK..
wah !!! boleh la lepas nie aku p kat ang nk buat loan kan???
hehehehe...

so aku akan teruskan memakai pakaian sekolah !!!! *sambil lompat kegembiraan..

course form6 yang aku dapat nie pun macam course yang aku minta kat UiTM..
hope aku dapat la subjek 2..
hehehe..
hari isnin nie merupakan hari first aku daftar form6 kat SMKTI...
sekola xbest gylax depa bagi kat aku,..
kalo dapat kat SMKKJ xpe gak..hehehe





p/s: hope dapat la tawaran ke poli plak,.. !!!

Wednesday, April 27, 2011

uih !!! so busy today !!

salam n hello !!

hari nie aku bangun awal coz smlm tido awal..hehehe
tido awal pun bersebab..hehe
bangun2 jer terus g mandi coz ary nie aku de test..
so ciap2 first 2 ingat nk p ngan kwn aku..
tapi nasib la de akak aku ley la aku p ngan dye..hehe
lps abs test..aku blk rest sat..

then pkl 4 aku kuaq plak..coz teman akak aku g buat keja dye..hehe
*besa la adik yang baek la katakan.. hehehe
aku terpaksa la masuk skola 2 balik coz nak mintak pengesahan untuk akak aku 2..huhu
nasib la xde "orang" 2..hehehe
kalo xmemang kena mrh lagi r..hehe
lepas abis keja sume 2..

pkl 5 lebih kuaq lagi coz p pbe nak kena anta something plak kat orang c2..huhu
lepas 2 baru la dapat rest secukup nya..
but now !!! arrgghh !! aku nak demam balik .. huhu



k r mau out..
badan dah panas balik !! kalo letak telur pun dh ley masak pa..hehehe..

*bohong gylax kalo panas cam 2..hahaha

Sunday, April 24, 2011

serius aku sorang yang pemalu..

salam n hello..

korunk percaya tak kalo aku cakap aku nie sorang yang pemalu???
bagi kawan2 n orang yang kenal aku memang takan caya kn??
seruisly aku nie sorang yang pemalu walaupun orang 2 aku kenal or x..

sebab aku cakap cam nie coz semalam..
aku ikut ayah aku g men bowling..*xceli semalam de perlawanan bowling antara rukuntetangga taman aku..
so aku pun dengan gedix nye nak ikut..walaupun aku nie bukan peserta..hehehe
aku ajak mak aku p..tapi dye xmo coz takut adik2 aku ngantuk..*besa la budak sekola la kata kan..hhee
then aku pun p la menarik (nek moto) dengan ayah aku..sampai2 jer aku tengok..
uih !! ramai gylax orang..dah la xkenal sangat depa nie..huhu
de yang mai bawak family..de yang mai 2laki bini jer..

so aku pun g la kat kawan aku..xceli dye xmen n p pun coz nak sokong mak n ayah dye jer..
tapi last minit dye masuk coz ganti orang..
n sorang lg mmg dye men pun..so last2 aku dok la sorang2..
pastu de la sorang makcik nie dye suruh aku p men dengan anak2 dye..
coz dye amik satu link utk anak2 dye..
aduh !! malu nye nak p men dengan depa..
mau xmalu depa bayaq pa sume aku just g men jer..uih !! segan kot..hehe
pastu xpe la..men la dengan depa 2,..
tyme nak men 2 aku dok tarik seluaq ja bagi tutup kaki..hehehe
besa la.. aku mana la bawak stokin..kang xpasal2 kena halau plak dengan akak yang garang 2..
sambil cover kaki aku tunduk2 tengok2 kasut yang aku pakai 2 terkoyak la plak..
haddoooiiiyyy !! punya la cover kaki..last2 kat jari plak nmpk..
nasib la koyak 2 sikit jer so dapat  la aku men dengan aman..hehe

anak2 makcik 2 de 3orang..*yang men ngan aku la..
aku pun xkenal sangat dengan depa nie..mak depa ja aku kenal..hehe
sorang nama IRFAN, sorang lg ALYSSA, yang kak ngah nie plak nama ALYA..
yang Alya 2 sama umo dengan aku..serius first2 2 aku xtau pun yang dye umo sma ngan aku..
coz dye nampak matured gylax r..
lepas dye tanya umo aku n dye ckp sama dengan dye bru la aku tau..hehe
nasib bek la aku xpanggil dye "kakak"..kalo x..bertambah malu la aku..hehe
kami men 2game..sama dengan orang yang lawan 2..
tapi kan aku men semalam teruk gylax r..
asyik masuk longkang ja..serius xde semangat nak men..dengan malu lagi dengan depa 2..ehehe


depa nie bek r..yang kak ngah 2 dok ajak aku makan..
yer la depa beli makanan..aku nie disebabkan terlalu malu..
aku pun tolak la dengan bek..heehe..
lepas abis men pa sume.. alya 2 tanya aku.." nak men lagi x??"
aku dengan malu2 nye cakap.."erm..xpa la.."
uih !! kalo ampa tengok la keadaan aku tyme 2..
memang len dari karekter asal aku r..hehehe
abis jer game aku g anta kasut pastu g la kat alya 2..
yer la..kat dye jer la aku dok p coz aku kan dah cakap dengan dye..
dengan adik2 dye aku xsembang pun..hehehe..< = = = yer la..dah kata nya pemalu..memang xcakap la melen kan kalo orang 2 yang tegur aku dulu..hehehe



pastu de penyampaian hadiah plak..
aku kena tunggu la walaupun aku xjoin game pemain 2..hehe
yang xtahan nya..de la pasangan husband-wife nie..
depa dua2orang dapat hamper no 1.. coz hadiah individu..
malam semalam depa makan besaq r...
jenuh la kawan aq "owen" nak makan sume 2..
hahaha
"xpa2 owen pa kata ang bagi ja kat aku.." hehehe


kalo korunk still xcaya yang aku nie pemalu..cuba korunk (orang yang xkenal la) ajak aku kuaq..
sure first2 2 korunk akan nampak aku cam pendiam jer..
but kalo orang yang aku kenal de sama insyallah aku akan jadi agresif..hehehe
but kalo korunk rasa aku nie friendly dalam fb or wateva..
yes !! aku memang cam 2..aku just friendly dalam fb or apa2 jer la..but kalo depan2 aku agak pendiam n pemalu..~ harap maklum ~ hehehe

Thursday, April 21, 2011

hope dapat elak daripada melakukan hal-hal sebegini..

salam n hello !!

sebelum 2..aku nak tanya korunk..
korunk suka baca paper or tengok berita r??
*newspaper tau bukan paper besa jer..hehe
klo korunk suka baca n tgk berita korunk mesti tau kan info2 terkini..
salah satu nye KES BUNUH DIRI..
sekarang nie aku rasa takut coz ramai sangat orang yang suka bunuh diri..

dulu heboh kat berita pasal lawyer terjun bangunan..
sebelom lawyer 2, tesco selatan kat umah aku pun de gak orang bunuh diri..
kawan aku la yang cita, kebetulan plak tyme 2 kami da kt tesco so dye tunjuk kat kami tempat aunt 2 terjun..
still de tali kuning yang polis punya 2..
then tyme kami p skola n cita la kat cgu..
pas2 cgu cakap dye dah tau coz aunt 2 xceli mak student skola 2..

lepas 2..dalam berita ary apa ntah..mak aku cakap de student skola SMK AMAN JAYA n skola apa ntah lagi satu..student india sorang n melayu sorang..dua2 form 2..
* nie sume cita yang terjadi kat sg petani tau..kat tempat len aku belum selidik lagi..hehe
n nie pun xtau la betol ke x..hehe

then semalam sebelum nak p Alor Star..kami g isi minyak keta kat taman ria,.
n kami lalu kat tasik taman 2.. 
tyme 2 aku n cozen (abg) aku (yang tengah drive) xperasan apa2 pun,,
lepas isi minyak..kami lalu kat situ lagi..then tengok de ramai orang yang berkerumun kat tasik 2..
agak pelik r..pas2 adk cozen aku tanya "de pe kat situ?"
so aku dengan selamba kambing nye jawab "depa tengah mancing kot"..
tapi yang pelik mya depa xda pegang joran pun..mancing pa klo tangan kosong..hehe

lepas 2 baru la dye ingat yang dye de nampak something cm jatuh jer kat dalam tasik 2..
upa2nya de orang terjun kot kat situ..
*suka aty aku ja cakap yang depa tengah mancing..hahaha
tapi kami xtau la betoi ka x benda apa yang depa tengok 2,..hehe

p/s : hope kita dapat d elak kn drpd melakukan hal2 cm nie..

first tyme so agak jakun..hehe

salam n hello !! 

xceli nie cita semalam..hehe..xpa kot klo aku create cita yang semalam kn???
klo ampa rsa cita nie xbest xyah la baca nah..hehee
k la nak start cita nie..kang panjang berjela plak aku punya intro..hehe

dah 3 ary aku tdo kt umah cozen aku..*baru 3 ary belum 3 bulan..hehe..
so that mean.. ary nie aku dh dok umah sendiri..*umah sendiri??perasan gylax !! cm la de duit byk sgt nk beli umah sendiri..hehehe
2 ary aku terperap jer dalam umah..* besa la nma pun jaga org sakit.(mak lang aku).eh !! aku jaga org sakit ka?? or org sakit yg jaga aku??hehe..no comment (bak kata Fasha Sandha) hehe..

so semalam mak lang aku bagi aku n cozen aku kuaq jenjalan dengan abang dye coz dye dh nak balik..*sob..sob..sedey !! hahaha.. sedey la sangat..hahaa..
so byla dah dapat green light untuk kuaq.. pa lagi?? kuaq la sakan2..hehehe
tyme lunch kami lunch kat PIZZA HUT..* wah !! xpenah2 aq lunch kat tempat cam 2..hahaha
then kami balik coz anta makanan kat mak lang..

lepas sembahyang, kami kuaq balik p Alor Star (AS) plak..*terpaksa la aku korban kn MARIMAR aku..huhu
kat AS kami p Pekan Rabu * dah nama pun p tyme ary rabu so kna la p Pekan Rabu..nie aku punya teori..hehe
tapi sebelum kami p pekan 2 kmi p stop sat kat depan Menara Alor Star..*teringat plak kenangan aku kat situ..haha..

kami berhenti jer naik xpun..hehe..
lepas 2 baru kami p pekan rabu 2..then kami p tesco..*mesti korunk pelik kn?? asal la kami p Tesco kt situ..cam la kat SP nie xde tesco jer..hehe..
kami p situ sebab nak p Big Apple..yer la kat SP mana la ada kedai 2..
lagipun cozen aku dok cakap "sedap2".. 
aku pun teringin gak nak rasa..hehehe..

first 2 aku ingatkan Big Apple nie jual macam2 jenis apple..hehe *nampak sangat la yang aku nie peqhak(jakun)..hehe
tapi x..upa2nya depa jual donut yang macam2 perisa..
kami beli smpy 6 jenis..(4 jenis len 2 sama jenis)
aku paling suka yang perisa chocolate..nama dye THE ALIEN..
hahaha..lawak jer nama dye..tapi serius sedap..hahaha..
*besa la orang first tyme makan benda2 2..hehe

aku rasa cam nak p beli lagi ja nanti..hehe
sapa2 yang tau kat mana2 de makanan yang sedap2  2 gtau la kat aku yang serba kekurangan nie..haha
bukan apa..aku nie jarang la p makan kat tempat2 cam 2..so klo korunk tau gtau la kat aku nie..hehe
sapa yang gtau aku n apa yang dye gtau 2 betol nanti aku belanja ampa..
*tapi air kosong jer la..hehe..kede terok gylax aku nie..haha..nanti2 la aku belanja ampa byla aku dh kawen ngan anak hartawan ka baru aku belanja ampa..hehe


Monday, April 18, 2011

antara dapat or tadapat

salam n hello !!

ary nie aq bgun agak awl..*xde la awal sangat..hehehe
bgun awal pun bersebab klo x..jgn harap la aq nk bgun awal2..hehehe
sebab2 nye ialah teman azlia g wt "date".. *pergh !! bajet cm byk jer sebabnye 2..huhu
what ?? azlia wt date??cm xcaya ja..hahahaha
dye wt date ngan "bakal bos" dye la..
bru bakal tau..blom btoi2 bos lg..

kmi smpy awl dr "bakal bos" 2...
smngt btoi la minah 2..
tyme smpy2 jer de la kitorang nmpk satu kedai 2 de tulis JAWATAN KOSONG..
rsa segan lak nk mnx..tp klo xmnx takut melepas lak..hehe
then mnx jer la..lps p mnx 2..dok agk lma r..
perut aq pun bunyi cm2 jenis lagu dh..
dlm pkl 10.15 dye pny date pun smpy..
then dye sruh masuk kt Q'BISTRO..tmpt 2 bley la tahan mknn nye..
tp dorunk xmkn pun..
aq sorang jer mkn..coz ampa tau2 ja la kn..
tp apa yg minah nie ckp xbrapa nk btoi la...hehehehe*sory babe..kau bab2 kutuk aq mmg TERBAEK DIRI REBAN  AYAM r...hehehe

lama tol dorang nie wt date..
dr aq order smpy aq dh abs mkn..*lama sgt ka???
xabs2 la disscussion dorunk 2..hehe
last2 abg 2 ckp kt c azlia 2 "nt abg col len ek"
plak dh...hehehe..tp xpa jnji perut aq penuh..hahaha
skg nie antara dapat or tadapat...
my means is..keja yg aq mnx ngan keja yg dye bru d interview...
skg nie aq asyk rpt jer ngan nset coz mna tau dpt col ANDA DPT KEJA..
hahahaha...
ley la aq tmbhkn duit poket aq..hehehe



so doa2kn la bg aq dpt keja..hehehe..
tp klo xdpt pun xpa..coz nt pyh la nk lepax ngan kwn klo dh keja..hehehe

Sunday, April 17, 2011

apa aq nie dperlukan tyme susah ja???

salam n hello !!!

malam nie aq nak emo ckit r..hehe
tadi de la sorang kawan aq nie..
agak lama r xmsj dye..
tiba2 jer td dye msj aq..
n sruh aq tolong tgk dye pny ****** yg dye mnx..

aq pun tolong la..yer la dh kwn kn kna tolong-menolong..
sblm nie pun dye cm nie gak..
aq rsa aq nie just dperlukan tyme dorunk susah jer kot..
nevermind la..
ampa wt la aq cm na pun..
mls aq nk amk tau..hehehe




p/s: kwn yg baek ngan aq jer yg aq rjn contact n baek gak ngan dye..

Friday, April 15, 2011

agk kecewa !!

salam n hello..

korunk !! kecewa but happy..hehehe
xceli pg td aq tgk cita nie..



aq suka tgk cita nie coz de pengacara encem..hehehe
tp ary nie t'lps lak dye pny slot..hehehe 
tp last2 cita 2 aq agk terkejut r..           
tp aq epy dgq..hehehe         <= = = = byk plak TAPI aq..hehehe

rmai org dok wish TAHNIAH !!!
aq plek jer..
wish kt sapa ek???
rupa2 nya kt BF aq !!!
huhuhuhu....
dye dh tunang n nk tamat kn zaman bujang dye..
huhuhu
tp bertuah r gurl 2..dh la encem pastu ustaz la plak..
eh..kn korunk dh tau sapa dye..hehehe

nie la BF aq..hehehe


















tarrrrrraaaaaa !!!!!!!!

















encem kn???
ABG ASYRAF MUSLIM a.k.a USTAZ AMIRUL..
heheh

TAHNIAH ABG ASYRAF MUSLIM !!
walaupun  kecewa still doakan utk dye..<= = = = cm la aq ley dpt dye, kecewa jer lbey..hehe
pa2 pun aq epy blk coz still de BF len lg..hahahah
jgn jeles yer..hahaah
















k r..aq nk pasang angan2 ngan BF2 aq yg len nie..hahahaha...
papai !!! 
btw..tahniah abg asyraf n smoga b'kekalan smpy akhir hayat


Thursday, April 14, 2011

sory aq xberminat..

salam n hello !!!

first aq nk tau..apa sume boy pikir sume gurl sama ka??
i mean sume gurl ley kuaq suka aty xkira malam or siang???
or apa sume gurl yg penah couple penah kuaq ngan bf dye???
aq rsa bukan sume..but sesetengah only ok !!
n xsume gurl gak yg penah kuaq ngan bf a.k.a date..
coz aq xmacam 2 ok..
yer la..aq mna ley kuaq umah sesyuka aty..
aq pun xpenah kuaq date ngan bf walaupun aq penah couple < = = = = ops !!! tembelang ku suda pecah..hahaha
so jgn nk ckp sume gurl sama..cm la sume laki sama..

back to main topic..
td de r sorg mamat 2 msj aq..
tiba2 jer ajk aq kuaq..
apa ang igt aq nie sama ja ngan gurl yg ang knl???
sory ckit ek..aq xb'minat r nk kuaq ngan boy nie < = = = = xceli bkn masa nya lg aq nk wt date nie..

sblm nie dye penah tny aq..
mst penah kuaq ngan bf kn???
xda mknanya..n dye xcaya apa aq ckp..
ikut suka ang r nk caya ka x..xda masa aq nk lyn org cm ang..
so jgn sesekali ajk aq kuaq !!!
n igt ek xsume gurl sama tau..



* mlm nie aq agk sensitif n keboringan..

Tuesday, April 12, 2011

plezz give me a chance !!!

salam n hello !!

wei !!! bg la peluang kt aq plak nk check !!!
ampa nk check pa byk sgt !! <= = = = cm la ampa dpt..hehe
kecian la kt aq..
nek penat kot dok tgu..byla la aq ley check nie..huhu




p/s : plezz give me a chance 2 check my application !!!

Monday, April 11, 2011

smpy aty !!

salam n hello !!

today nothing special !!
smlm kwn aq husna msj ajk g pbe nk wt latihan..
tp xjd coz dye xde moto..it's ok..aq xkesah coz dye col gtau yg xjd p..
then lps 2 syifa ajk aq p skola..

dye ckp dlm pkl 10 lbey..ok aq tgu r depa mai umah aq..
then aq tgu pny tgu smpy tgh ary..
tp xnmpk pun btg idung depa..
smpy aty ampa wt aq t'tgu2..


aq xtau la depa p ke x..but klo xjd ka pa ka col or msj r gtau..huhu..
sdey aq ngan ampa..huhu..
but aq xley nk kata apa la coz ampa kn kwn aq..
so aq nk lupa kn jer la bnda2 nie..
huhu

Saturday, April 9, 2011

yes !!! akhirnya dpt gak !!!

salam n hello !!

finally !!! hahaha..
aq dpt gak mkn durian..hehehe
thanx 2 my mom n dad coz buy durian 4 me..
beli 3biji..n bley dkatakan ketiga3 biji 2 aq sorg ja mkn..
mau xnya..mak aq mkn brapa ulas jer..adk2 aq plak mkn 1 ulas jer..pas2 ayh aq xmkn kot..
yg slbey nye sume AQ YG PUNYA !!! hahahaha
aq nie mmg hantu durian n roti canai..
hehehe
so sapa xley halang aq dr mkn durian n roti canai byk2..hehehe


but..sapa2 yg nk wt pulut durian kt umah 2 jgn lupa jemput aq tau..hehehe

k mlm nie aq akn kepanasan coz mkn durian terlalu byk !! hahaha

Friday, April 8, 2011

grrrrrrr !!! tension r..huhu

salam n hello !!

tension nya aq !!!!
korunk nk tau psl pa???
td mak aq sruh aq kemaskini kn twrn aq (maktab)..
so aq pun kemaskini la n nk tukaq pilihan aq..dr BM ke MATH skola rndah..
so smngt gylax r nie nk tukaq..
last2 korunk tau apa yg kuaq???

hny 1 pilihan jer..then xpe r..
aq igt sume subjek de r..
last2 bkak2 hny pilihan BHSA CINA n PENDIDIKAN ISLAM ja..
what??? xkn aq nk pilih agama kot..
igt aq nie tau sgt ka bab2 agama nie..aq pun bru bljq ja bab2 nie..huhu
then xpe r..
aq pilih gak la agama..then nk la tulis result aq..

hny 5 subjek ja yg aq ley isi..
coz kbykkan nya skola agama pny..
wtf !!! (ha..kn dh kuaq p'kataan yg xbest..)
tension gylax !!!
n lastly mak aq ckp pilih jer la..n tgk la nt depa pgl temuduga ka x..
grrrrrrr !!!! benci u !!!!! huh !!!


dh r mau tenang kn fikiran yg tgh b'serabut nie..
(berserabut sgt ka???)
hehehe

k daaaaaa !!!!

Thursday, April 7, 2011

thanx kwn !!

salam n hello !!

skg aq bru blk dr umah kwn aq..(AIMI)
dye wt tahlil mlm nie..
so sbg kwn yg baek (baek sgt ke??) kna la p..
kitorunk p umah dye pkl 9..

lps tahlil pa sume p amk mkn..
aq la org yg plg laju..
cm la xtau aq nie..klo bab mkn mmg laju..hahaha
but aq nie xde la gemok..hehehe (btoi ka??)


kmi p xramai dlm 7 org cm 2 r..
yg len pakat sebok !!
kmi ja xsebok..hehehe
first 2 kmi 5org ja..aq, ct, ain, atyn, n lia..
then syifa n husna lak mai coz bru blk keja..
so kna la tgu dorunk abs mkn lak..
yg musykil nya..asl la mlm nie dorunk cm epy jer..
n byk plak idea dorunk nk kna kn aq..
huh !!! i hate u all but i luv u all..(apa aq ckp nie???)hahaha

mlm nie xde pix cm dulu..
xceli dulu kmi pun penah g umah dye tyme mlm..n de pix..
but kali nie xde pix..hehehe
byk gelak de r..


k papai..mau tdo lu..
perut dh kenyang so tgu g..
tdo r !!! hehe

btw thanx ek 4 de food..hahahaha...
sedap gylax..(xceli sdp coz aq terlalu lapaq)hahaha

papai wabai !!!

Tuesday, April 5, 2011

erm !! so disappointed !!

salam n hello !!

ary nie aq de test jpj..
pkl 7.45 aq bgun agk awl r..hehehe...
then ngan b'semangat gylax r nk p wt test nie..
walaupun xconfident nk wt..hehehe

pas2 p amk c mazy 2 kt umah dye..
then smpy ja kt pbe amk no pa sume..
tgu la turn aq..ary nie pny test xde rmai sgt..so abs awl..

aq pny la yakin ley nek titi..
last2 xsmpt nk nek smpy ketengah dh jatuh..
huhu..
disappointed gylax2 r..
but still sengih ja ats moto 2..hahaha <= = = nk cover malu actually..hehe

then trus p wt part 3..
ha bhgian nie aq confident gylax2 r ley wt..
coz depa bkn tgk pun apa yg aq wt kt bhgian 2..hahaah

so that mean aq nk kna repeat blk n sblm 2 kna renwe lesen coz lesen dh nk tmt 25hb nie
lps 2 27hb nie de test repeat lg skali..
hope sgt aq ley nek titi n wt emergancy break..
huhuhu



kecewa gylax aq failed n kwn aq plak lulus..huhu...
jenuh kna mrh ja ngan mak aq..huhu..
abs la duit melayang cm 2 jer..p men bowling pun ok..hahah

esk !! esk !! esk !!

salam n hello !!!

wei !!!ketaq wei !!! huhu..
esk de test jpj !!
hope sgt aq ley wt n lulus..
aq xmo kna wt ulangan cian mak n ayh aq..nk kna bwk kuaq duit plak nt..huhu,..


YA ALLAH !!! BG LA AQ KETENANGAN N KURANGKN LA NERVOUS AQ ESK !!!

huhuh..

gud luck 4 me..(hahaha..cian xde org nk wish gud luck so kna la wish utk dri sndri..hehehe)

Thursday, March 31, 2011

salam takziah n be strong kwn!!

salam n hello..

pg td kwn aq col dlm pkl 7.30 cm 2 r..
aq igtkn col sje2..tiba2 skali dye bg berita yg mngejutkan..
t'bagun aq dr tdo 2..sdey tol..
korunk nk tau berita apa???
mak kwn aq dh meninggal dunia pg td..
aq cm xcya ja coz bru jer aq p tgk ary 2 kt hospital..
n smlm depa bwk mak depa blk umah..
n kwn aq, atyn p tgk..dye kata mak aimi still snyum jer..
then pg td pkl brapa aq xtau la kn..

lps2 atyn gtau brita nie..
trus aq bagun n col mazy gtau bnda nie..
dye pun sma ja cm aq..bgun mngejut trus..
ciap2 pa sume trus g umah aimi..
sdey sgt tgk dye..
dh la abg dye xblk lg..tgl ayh dye n adk2 dye jer..
dye la yg urus kn sume nye..

td mmg rmai r kt umah dye..cgu2 skola ibrahim..cgu bkr arang,org PPD n student dua2 skola 2..
aq yg tgk nie pun cm nk nages ja..but nasib aq ley tahan coz aq xmo r dye b'tmbh sdey..
bwt aq tgk dye tabah r tmbh2 tyme dye jaga mk dye kt hospital..dye n adk dye asyk senyum jer..
mayb xmo tnjuk ksedihan kt org kot..


so AL-FATIHAH n takziah 4 ur family..
hope ang more strong n klo da pa2 p'tlgn or pa2 gtau la kt kmi sume
kmi genk kentot sntiasa ada utk ang..

Tuesday, March 29, 2011

rndu skola!!!

salam n hello !!

miss alam perskolahan n tadika!!

TADIKA MPSAH

@first tyme p skola nanges..

@men game kt padang..

@bg tumpah ayaq kwn..

@kco kwn smpy nanges..

@terpijak sengat tebuan smpy bengkak kaki

@tgk kwn2 ayh aq tgkp ular daun kepala 2..

@tyme org men aq mkn..tyme org mkn aq men..hehe



SKSP

@tiap kali rehat kna lari utk cop tmpt..

@mkn kt tepi kolam ikan smpy kna mrh ngan cgu

@gotong royong ngan cgu tp xkutip smph pun just jalan2 mna tau dpt jmpa duit ley la masuk kn dlm poket..

@tiap pj g padang n kutip biji saga n men cm2 game..

@tyme blk skola plak g kutip daun yg de ank kalajenking..utk bwk blk..

@pas2 men kt tepi longkang tyme tgu ayh mai amk smpy jatuh longkang..

@kna buli ngan bdk laki..

@rndu nk usya bdk laki yg cute2 tmbh2 tyme de bdk laki tgh smbhyg..hehe

@tyme last skola, kwn yg xbek ngan aq terus jd bek..


SKBA

@p lwtan KL - CAMERON..

@men bola jaring wlupun xreti..(lps exam UPSR)


nie jer kot coz kt skola nie aq xde rmai kwn n xaktif..hehe



SMKBA

tyme form 1

@wt sombong ngan bdk sblh aq..(fatin)

@p skola nek basikal rmai2..

@ptg2 g ronda2 nek basikal..

tyme form 2

@jln rmai2 g umah cgu smata2 nk tgk ank dye yg bru lahir smpy kna ligan ngan anjing

@ponteng klas coz de kawad wlupun raptai 2 abs awl..

@p kem kadet polis..

@dpt kawad rmai2..


tyme form 3

@suka tgk farah gaduh ngan bun

@sllu ngata wan ngan bun..

@sllu ngata mah ngan amir..(berkat usikan kmi skg depa still cple)

@snap pix dlm klas tyme cgu xda..

@wt hinggaq n lwn tumbuk papan knyataan..


tyme form 4 n 5

@masuk klas lwt lps p'himpunan coz lepax kt kerusi batu

@masuk klas lwt lps rehat smata2 nk mkn aiskrim..

@wt hinggaq dlm klas..(mnyanyi,b'tekak n etc)

@b'gosip dlm klas..

@men belon air n tepung..

@kna perli ngan cgu math..

@tyme sains sukan ponteng coz masuk lwt n cgu badmood..

@g lepax kt bilik UBK..

@curi senarai nma kt bilik disiplin..

@meronda skola tyme cgu xda (wlupun dh byk kali ronda)

@kelentong cgu kata de sesi fotografi wlupun kmi xt'libat..

@kco bdk2 junior terutama bdk kadet polis..

@usya mamat2 cute or ensem..

@wt surprise party bezday kt kwn2..(n aq pun kna skali..)

miss sgt suasana tyme sume nie..
aq rndu cgu2 yg penah ngajaq aq n kwn2 aq dr tadika smpy skola menengah..


yg plg rndu ialah aktiviti with genk kentot..
miss u all <3

Monday, March 28, 2011

da lg org cm 2???

salam n hello!!!!

hye2 sume..sblm 2 aq nk tny korunk jiran2 kt umah korunk 2 cm ne???
selfish or friendly??
aq just pelik jer..
kt tmn aq nie de la 1 family 2..
aq agk xsuka r ngan dorunk..just xsuka la coz dorunk blom kco idop aq n family..
dulu ank "pakcik" 2..kata kt kwn aq..
aq xmo r gtau apa yg "bdk !@$#^^$" 2 ckp..
mmg agk KURANG r !!!
xpdn ngan bdk kecik!!uih xley aq..hehehe

then td aq dgq cita dr mak aq plak..
bdk "bdk" 2 ley tuduh adk kwn aq curi kunci moto dye plak..
what the hell???smlm kecoh r psl nie kt tmn aq..
tp family aq xtau plak psl nie..hehe
"family" 2 brapa kali dh wt hal..bla la ampa nk pndah ek???hehehe
lps dye mrh2..bdk 2 apa lg..bengang r..
dye blk umah trus g umah kwn yg pkck 2 ckp, kwn bdk 2 la yg gtau dye..
so..dye trus bwk kwn dye g jmpa pkck 2..
n tny kwn dye dpn pkck 2..
tgk2 bkn kwn 2 yg gtau..
pkck 2 pa lg col kwn dye trus..mntg2 kwn dye 2 keja polis..
last2 family kwn aq turun skali mai umah pkck 2..
akhir skali jd apa aq pun xtau..coz takat 2 ja mak aq cita..hahaha

to family pkck 2: ampa nie jgn la pndi2 tuduh org tnpa bukti or saksi !!!

Saturday, March 26, 2011

thanx yarh!!!

salam n hello all..

firstly, sory r coz cite nie cite smlm..hehehe..
smlm nk update tp ngantuk la plak..huhu..
k2 lps blk dr cs smlm...
then kuaq plak ngan family 
g beli brg..huhu

tyme mlm kitorunk penink r nk mkn pa pun xtau..
last2 tgk dlm peti ais de lg tepung..
so mak aq pun nk wt la kueh..
n aq plak nk goreng nurget..
bru jer nk wt sume 2..
cozen aq col plak..
tny nk kuaq mkn x??
tgu g..trus jwb nk r..hahaha

then dye col lg..coz tukaq tmpt..
tmpt first 2 full org..so kmi pun p la kt HPA ORIENTAL..
dpt mkn steamboat...first tyme kot mkn bnda 2..hehehe
agk perak r..
xceli kdai 2 dh nk tutup..
but cozen aq ckp nk mkn kt c2..
t'paksa la depa keja lbey masa..

tyme kmi otw nk p 2..aq tgk sume tmpt full gylax r..
aq tny la mak aq.."awat sume tmpt full?"
dye ckp " ya la, ary kn dh gaji.."
oo..patut la cozen aq nk blnja mkn..hehehe
kmi mkn byk gak..
dlm pkl 11.30 kmi pun b'pecah..

pergh!!!!perut aq pun full ngan "gaji" gak..hehehe
blk2 trus tdo..uih!!!ley gemok aq..haha
sory r..xde pix r tyme mkn 2 ..hehehe


p/s: thanx abg wae!!!!!!coz blnja wlupun i hny dpt result kurang..hehehe...nt ley blnja lg tau..kita p mkn western food plak..hehehe

hang out again!!!!!!!

salam peeps!!!

hye!!!!!yeah!!!!aq epy sgt2 ary nie..
wlupun agk penat but i'm happy..
:))
ary nie dpt hangout lg ngan genk aq (GENK KENTOT)
genk yg plg rpt n happening...
kmi nie kwn da yg dr skola rndah n dr form 1 n form 4..
kitorunk mmg rpt sgt2 so xde pe yg ley pisahkan kmi..
except ajal..
hehehe
k2 melalut dh nie..huhu

k pg td.. aq bgun awl ngan semangat nk men bowling..
hahaha
dok sat tkah mai coz nk makeup aq..
wah!!!aq dh start pakai makeup????
korunk xcya???xcya dh..aq xsruh cya pun..
tgh dok makeup 2..de la minah 3org nie plak mai..
(azlia+mazy+teah)
pas2 atyn lak mai..
depa dok gelak kt aq..n pas ciap pa sume kmi pun b'tolak la..
amboi ayt bertolak??cm p nek moto ja..hehehe..
xceli b'tolak g tgu bas..hehe..
tgu sat miera plak mai..

lps 2 nek bas..kmi ja dok inggaq dlm bas 2..
cm la xtau genk kmi nie..hehehe
mmg suka wt bas 2 cm bas kmi..
then smpy cs tmpt pertama kmi p op cos la bowling...
but so upset coz bowling full doe!!!!
t'paksa la tgu smpy pkl 12.30..
kmi p mkn kt kfc..then aq g teman tkah shopping seluaq..
mak ai...mnh nie shopping pening pala aq..hahaha
last2 try sume sluaq xamk satu pun..
coz p men bowling lu coz depa dh start men..
abs 1 game p tmbh lg 1 game..hehehe..
1 game mazy blnja..thanx yaw mazy!!!
nt aq da duit aq blnja ampa plak nah..hehe

lps men bowling..tgk jam de masa lg nk tgu bas mai..
kmi pun p la karok!!!!
tkah n zue p shopping..ops!!lupa lak..
mst ampa heran kn cm na la ley da nma zue..
xceli tyme kmi tgh men 2..
then..smbung lek cita td..
kmi p karok smpy 5 lagu..
uih!!!abs doe sora aq..huhu
akhirnya dpt gak aq nk karok..hehe
kmi karok cm2 lagu..
lagu dangdut (utk syifa) de nasyid de n last kali lagu jiwang..hahaha

lps abs 2..kmi trus turun coz bas mai pkl 3..
yg teah n tkah de kt dlm lg..
jenoh depa kna mrh ngan mazy..hahahaha
last2 kmi tgl tkah ngan zue..
sory wei ampa lmbt sgt..hehehe...











nt kita kuaq lg tau!!!!
skg bru smpy umah..huhu...
k r papai out lu..
penat doe!!!!!

Sunday, March 20, 2011

ee...meremang bulu roma aq!!!

salam n hello all!!!

ary nie tjuk entry aq..MENGGELIKAN..hehe
pg td aq syifa n miera g butik coz kna g AMANJAYA, SG.LALANG..
utk robohkn pelamin n amk sume brg2 kmi..huhu
aq wt la sume bnda yg dorg sruh..

n abg tam sruh aq amk bata kt tiang 2 n letak kt luaq..
then aq pun amk la bata 2 pas2 bwk kluaq..
tyme aq angkt bata 2..aq t'nmpk de bnatang yg aq xsuka sgt...
korg tau bnda pa???lipas...huhu
i hate u..tyme 2 aq hmpir2 jerit jer..
pas2 dorg ley gelakkan aq..isy2 xpatut btoi..

then skali lg tyme nk robohkn pelamin..
aq selak la kain kt blkg tiang pelamin 2..
tgk2 de lg lipas...mau pucat muka aq..
trus aq xdok kt tepi 2..tp kn yg pelik nya..
asl aq sorg ja yg nmpk lipas 2..miera n syifa xnmpk pun..nie xadil..huhu

ary nie mmg ary yg MENGGELIKAN dlm idup aq..huhu
dh la tyme smpy2 kt butik td.. kak chaq jerit.." g'ah!!! 2 (smbil tunjuk ngan jari)"
aq kata bnda pa..dye pun tunjuk lg..
skali tgk!!! tikus mati yg terbughai (terburai) perut..
eeeuuuwwww!!!!!geli nya..meremang abs bulu roma aq..
smpy kt ats butik 2..terus xmo kuaq dh..smpy la depa buang bangkai 2..

nie la rupa lipas yg aq bnci 2..

lipas yg paling aq bnci..
tmbh2 klo lipas yg ley terbang 2..
arrgghh!!!! i hate it..

hamster yg cute bkn cm tikus..
huhu

Friday, March 18, 2011

nk diet!!!!(bley x???)

salam sume!!!

ary nie aq cm besa pg g butik..
g pun coz nk g amk gaji..(de gaji ka??)hehe
pkl 9 mazy mai umah..then pkl 10 lbey lia plak mai..nk g butik sma2..

smpy2 jer kt sna..kak chaq xda la plak..
mau dok cangak ja kt c2..
dh xtau nk wt pa..tny kak chik n ena pun depa xtau..
dok xsmpy 5 minit..kak ain (dr UUM) text aq ckp de kt petronas..
so tgu g..aq n lia pun g la jln kaki kt c2..kmi kn suka jln kaki..hehehe
aq cri la keta depa 2..uisy!!!rsa gabai plak..hehehe..
then xpe la..kmi pun nek la keta skali ngan depa..
coz depa nk g tgk skola yg bkl d"practicle" 2..hehee(SMKBA)

aq xbyk ckp coz segan kot..hahaha..lia yg byk tnjuk jln n ckp ngan depa 2..
lps tgk skola..depa blnja mkn plak..
aiseman!!lg segan r kmi..hahaha
first 2 igt xmo mkn..tp dh org nk blnja..
xkn nk tolak rezeki kot..hahaha..
lia wt segan ley..xmo mkn..eley!!!ego plak anda nie..hahaha

aq n lia order bihun sup ja n air teh ais..
kak yg 3org 2 order mee kari..aq pny kusyuk mkn..
lia ja dok cita kt depa psl skola 2..hehehe..(well i kn pemalu)
then lps mkn dorunk trus anta kmi blk butik n depa p cri umah sewa..

aq n lia dok kt butik 2 sat ja..then blk coz segan la xde keja tp dok lepak kt c2 lgpun abg dye nk gna moto..
aq blk2 jer..trus mk aq gtau yg de umah sewa kt lorong kmi nie..
so..aq pun g la col kak ain..gtau dye...
tgu pny tgu..xmai2 pun..
so aq kuaq sat p umah tok aq..
dlm pkl 7 depa col ckp nk g tgk umah 2..
so aq pun p la kt depa..byk kali kot aq kna ngusik ngan depa..
waaaa!!!!segan..hahaha..

p2 umah 2 org yg sewa kt c2 xda plak dh..
so aq tny la cik zah (jiran aq)
dye sruh g tny kt kak ilah..(sapa plak dh???)
aq mna knl..then pe lg kna ngusik lg..hahahaha...
upa2nya cik mie yg bkak kdai mkn 2..
hahahaha
aq pun bwk la depa p c2..lps tny pa sume..
depa nk mkn..xpe la aq teman la..
aq just order air..lps 2..kak ain n kak ana pksa aq mkn..
alamak!!!akak saia dh knyang la..huhu
dh depa dok pksa sgt aq pun order la roti canai..
tgk2 roti canai abs..huh!!lega..haha
tp depa sruh order gak..huhuhu..
aq pun order la nasi goreng besa pny..
mkn pun pnuh b'hati2 coz nk abskn nasi 2..


lps mkn..depa nk blk..
so aq ckp la yg aq nk blk jln kaki ja..
ok..aq pun blk la jln kaki..
xceli aq nk joging (bkn joging but lari coz takut)hehehe


smpy je umah..aq cm "ular yg kekenyangan" ja..hahaha




p/s: thanx kak coz blnja i..hahaha..nmpknya ary nie xdpt la eden nk b'diet..hahahaha..(cm la nk diet sgt..)