BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, May 23, 2011

jauh sungguh tempat yang aku dapat...

salam n hello !!!

firstly, aku nak tujukan untuk kawan aku atyn aka kecik
wei..ang kata lebey bek dapat study kat tempat yang jauh kan????
sekarang nie aku nak gtau ang yang aku betoi betoi dapat kat tempat yang teramat la jauh !! huhu
ang xdapat lawan ngan tempat yang aku dapat nie..hehehe

ok2 back to the main topic..
tadi kawan aku miera sepet gtau yang dye dah dapat tau tempat poli..
so aku pun dengan bertenaga nya suruh dye check kat aku..
lepas 2 dye mesej aku gtau yang aku dapat kat tempat yang teramat la jauh bagi aku..huhu
so aku dengan rasa xpuas atynya mintak link yang dye tekan 2..coz aku nak tengok dengan mata kepala aku sendiri..hehehe
mana tau dye nak kelentong aku ka or saja nak men men ngan aku ka..
tengok tengok betoi la aku dapat kat tempat 2...huhuhu

aku nak p tapu jauh sangat la tempat 2..
dah la course yang aku dapat 2 aku minat..
so terpaksa la tunggu ayah aku sebagai ketua keluarga balik dari surau untuk bagi jawapan boley ke x..
kalo ikut mak aku memang dye bagi..
just ayah aku ja susah ckit..
lagipun dye takut nak bagi aku p coz aku nie jenis yang suka ikut kawan..
like ikut apa yang kawan suruh contoh :-

- kawan ajak p mana mana ikut ja walaupun aku dah tau ayah aku xbagi..
- byla kawan buat something or ajak buat apa pun mesti aku ikut..
so maksudnya aku nie memang jenis yang suka ikut orang...

setelah agak lama tunggu ayah aku balik dari surau..
akhirnya lepas dye balik terus aku gtau yang aku dapat kat situ..
tunggu g terus dye cakap xyah p la..
huuuaaaarrrrggghhh !! sedey nya xley p..
aku nak sangat p..tapi 2 la..
jauh sangat la plak..
duit mau kena banyak coz nak kena tambang flight lagi..
huhuhu..
depa kata kalo dapat kat situ gov tanggung sumenya..
betoi ka??? kalo depa tanggung boley la aku p..

asal la aku sorang ja yang dapat teramat la jauh..
kawan kawan aku yang len dapat dekat2 ja...
like JITRA,MELAKA n KULIM...
huhuhuhu...
tapi depa nie sume masuk bulan 6..
aku ja masuk bulan 11..
huhuhuhuhuhu...
memang xda harapan la aku nak sambung study dalam bidang nie...
huhu

Sunday, May 22, 2011

hang dah p..nanti aku pulak..hehe

salam n hello !!!

ok firstly i want to wish congrates kepada budak budak yang dah masuk UiTM, Matriks, n macam macam tempat lagi kan..hehe

semalam sorang kawan aku dah p sambung study dah..
walaupun dekat tapi confem confem jarang jumpa kan??? yer la cuti mana sama dah sekarang..
sedey nye !! untuk mazy gud luck tau..
study elok elok jangan lupa kami kat sini tau..
will miss u..
nie la mazy :-


dye nie amik jurusan PENGURUSAN BANK

  1. dah xley nak "menarik" dengan ang dah..hahaha(habis la kalo atyn n lia baca) hahaha
  2. dah xda dah orang yang nak amik pix kami nanti..huhu
  3. nanti xley nak tengok ang maki maki orang dah..
  4. xley men ketok ketok dah dengan ang...
hahaha...lawak r benda benda 2.. macam ang p jauh gylax uh !!
sedangkan Merbok ja pun..hehe

ang dah p dah...nanti aku pulak yang p...
huhu
rasa sedey lak nak p tinggalkan family , friends especially GK..
tapi nak wat cam na masa depan aku 2..hehe
aku belom tau lagi dapat kat mana..
26hb nie baru la tau dapat mana..

hope nanti GK dapat kuaq sama sama cam ampa kuaq ary 2..
huhu..


Wednesday, May 18, 2011

17 Mei 2011

salam n hello !!

uih !! penat betol semalam..hehe
nie la sebab nye asal aku xley nak join kawan kawan aku hangout..huhu
rasa cam sedey gak..tapi nak nuat cam na just tahan jer la sorang sorang..
dalam sedey 2 happy gak coz akhirnya dapat gak aku g berkelah n mandi sungai..hehe
tapi tyme nak p 2 agak takut gak la..coz sekarang kan banyak cita pasal budak mati lemas..
tapi alhamdulillah xde perkara buruk berlaku..

k la aku malas lak nak taip panjang panjang nie..
ampa tengok jer la pix pix nie..hehehe


budak takut ayaq..hehe

tyme nie baru la nak pegang pegang pelampung 2..
tapi byla orang nak letak kat atas ayaq n bagi dye dok dalam 2 nagis plak..huhu

nie plak budak yang suka dengan ayaq sungai..hehe
Nurul Syazliyana bt Biswari

first sampai mandi kat tempat cetek lu..hehehe



aku angkat nak bagi dye dok kat atas sikit pun dah nagis..
ingat orang nak angkat dye masuk dalam ayaq ja..hehe






nie jer la pix yang sempat kami snap..hehe
pix aku xbanyak coz malas nak posing..
cewah !! ayat xley blah..hehehe

Monday, May 16, 2011

enjoy yourself..

salam n hello !!

huarggghh!!! mana satu yang aku nak join nie??? huhu
kalo aku xikut parents aku sure aku kena dok umah sorang sorang..huhu
*xmo !! i nie penakut sikit..hehehe
so terpaksa la aku tolak plan yang aku sendiri plan..huhu
plan 2 adalah hangout dengan genk aku..huhu
nanti dah xley kuaq dengan depa dah..
tapi nak buat cam na kena la ikut parents aku hanya kerana xmo dok umah sorang sorang..hehe

to genk kentot !!

enjoy yourself tomorrow !! i'm so sory coz can't join you all..
but i know if  i x join you all it's not give any effect , right?? hehe..*betol ka ayat aku nie???
lantak kau la betol ke x..hehe
i hope you all will enjoy it tomorrow..
next tyme mayb i can join you all..
i'm so sorry guys !!

k la stop lu r..nanti xpasal pasal aku nagis lak coz xley nak join korang..hehehe
k papai !!! ENJOY URSELF!!

Sunday, May 15, 2011

thanx for everything !!

salam n hello !!!

hey guys !! ingat lagi x sume cikgu cikgu korang???
cikgu tyme tadika , tyme sekolah rendah n cikgu tyme sekolah menengah???
mesti la korang ingat kan?? aku pun ingat sume cikgu cikgu aku..
tapi agak r..ingat ingat lupa..hehe..
tapi aku sayang cikgu cikgu aku..hehe..
especially cikgu cikgu yang mengajaq aku..

so disebabkan esok 16 Mei merupakan HARI GURU..
aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada sume guru guru yang penah ngajar aku n sume la..hehe
aku jugak nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kat cikgu cikgu aku kat SMKBA..
i love u all teachers..thanx for everything that u all give to me..
i will appreciate all of  knowledge since in smkba until now..
cikgu cikgu sekola 2 memang terbaek dari ladang la..hehe
nie untuk sume cikgu cikgu aku






 

i miss u all teacher especially kepada cikgu cikgu ex 5SI ..
rindu sangat kat cikgu sume..




Saturday, May 14, 2011

minggu yang memenatkan..

salam n hello !!!

huh !! dah lama ek aku xupdate..hehe..
rasa rindu pulak nak update..
minggu nie agak penat coz setelah sekian lama memerap kat dalam umah n cuti yang agak panjang
telah tamat..sekarang aku kembali sebagai seorang student sekola..huhu
but bukan lagi di sekola lama..tapi sekola baru..sekola yang membosan kan..
xceli sekola 2 merupakan sekola yang paling aku n genk anti..hehe
aku xtau pasai pa kami anti sangat sekola 2..tapi last last kami gak yang dapat sekola 2 untuk tingkatan 6..hehe

ok stop kt situ..hehe
sambung cerita len plak..aku cita sikit sikit dah la yang pasai sekola 2..xyah amik tau banyak sangat bukan best pun..hehe
tahun nie first tyme aku rajin kerja coz dalam 1 tahun aku buat kerja sampai 2..

  1. aku kerja kat kedai butik pengantin..butik cousin aku..
  2. aku kerja dengan jiran aku.. kerja buat kuih..so sapa sapa yang nak tempah 2 ley la..hehehe
kerja buat kuih 2 aku p dengan 2orang kawan aku lagi iaitu syifa n nor ain..
kmi p coz saja syok syok lagi pun kalo dok umah jer mesti ingat nak makan n tido ja..
mau naik berat badan aku *walaupun aku nie kuat melantak..hehe

aku kerja dengan cousin aku 2 ikut suka aku la nak masuk n balik pukul brapa kan..hehe
but kerja dengan jiran aku nie kena la tepati masa..hahaha
ary nie aku p pukul 9.30 pagi hingga pukul 6.30 petang..brapa jam??? pandai pandai ampa kira sendiri ek..
pa guna otak ampa kan..hehe
balik balik tadi terus aku sembahyang n relax2 sampai tertido..hehe

k la stop dulu la kat sini nanti kalo aku rajin n de idea lagi aku update ek..hehe
lagipun esok dah nak sekola..huhu..rasa xbersemangat la plak nak sekola nie..huhu

Sunday, May 8, 2011

happy mother's day !!

salam n hello !!

serius sekarang aku bengong ckit coz ramai sangat yang dok wish "HAPPY MOTHER'S DAY"
hari nie ka HARI IBU??? hehehe..
tapi kalo lambat bukan or betol aku tetap nak wish gak la untuk mak aku..
ampa ingat ampa ja ka yang sayang mak ampa??hehehe

aku pun sayang gyla2 kat mak aku nie..walaupun aku selalu wat dye sakit aty ngan aku..hehehe
nampak sangat yang aku nie sorang yang keteghaq (keras kepala) punya anak..
hehehe
besa la aku nie mana la penah wat aty mak aku senang..hehehe
tapi aku still sayang mak aku..
nanti kalo aku dh kawen aku nk dok ngan mak aku gak la..hehehe *hope laki aku suka..
(hahahaha...gatai gyla..study pun xabs lg..) hahaha

aku sayang mak aku xbermakna aku xsayang ayah aku tau..tapi disebabkan ary nie hari ibu
so aku kna luah kan pasal ibu ja kan?? hehehe
nie la mak kesayangan aku...

luv u mom !!!!
thanx coz take care of me from baby untill now !!
(btoi ka ayat aku??) lantak kau la btoi ke x..haha
nama mak aku Che Hasna binti Hassan...family aku nie sume mula ngan huruf H...
HASNAN HASSAN..HASNA HASSAN.. NUR HAZWANI HASNAN..NUR HAZIRAH HASNAN..MUHAMMAD HAFIZUDDIN HASNAN..MUHAMMAD HAFIZULLAH HASNAN..hehehe
nama tok wan aku belah mak n ayah memang sama tau but orang len2..hehe
jangan pening pala lak..hehehe