BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, April 27, 2011

uih !!! so busy today !!

salam n hello !!

hari nie aku bangun awal coz smlm tido awal..hehehe
tido awal pun bersebab..hehe
bangun2 jer terus g mandi coz ary nie aku de test..
so ciap2 first 2 ingat nk p ngan kwn aku..
tapi nasib la de akak aku ley la aku p ngan dye..hehe
lps abs test..aku blk rest sat..

then pkl 4 aku kuaq plak..coz teman akak aku g buat keja dye..hehe
*besa la adik yang baek la katakan.. hehehe
aku terpaksa la masuk skola 2 balik coz nak mintak pengesahan untuk akak aku 2..huhu
nasib la xde "orang" 2..hehehe
kalo xmemang kena mrh lagi r..hehe
lepas abis keja sume 2..

pkl 5 lebih kuaq lagi coz p pbe nak kena anta something plak kat orang c2..huhu
lepas 2 baru la dapat rest secukup nya..
but now !!! arrgghh !! aku nak demam balik .. huhu



k r mau out..
badan dah panas balik !! kalo letak telur pun dh ley masak pa..hehehe..

*bohong gylax kalo panas cam 2..hahaha

Sunday, April 24, 2011

serius aku sorang yang pemalu..

salam n hello..

korunk percaya tak kalo aku cakap aku nie sorang yang pemalu???
bagi kawan2 n orang yang kenal aku memang takan caya kn??
seruisly aku nie sorang yang pemalu walaupun orang 2 aku kenal or x..

sebab aku cakap cam nie coz semalam..
aku ikut ayah aku g men bowling..*xceli semalam de perlawanan bowling antara rukuntetangga taman aku..
so aku pun dengan gedix nye nak ikut..walaupun aku nie bukan peserta..hehehe
aku ajak mak aku p..tapi dye xmo coz takut adik2 aku ngantuk..*besa la budak sekola la kata kan..hhee
then aku pun p la menarik (nek moto) dengan ayah aku..sampai2 jer aku tengok..
uih !! ramai gylax orang..dah la xkenal sangat depa nie..huhu
de yang mai bawak family..de yang mai 2laki bini jer..

so aku pun g la kat kawan aku..xceli dye xmen n p pun coz nak sokong mak n ayah dye jer..
tapi last minit dye masuk coz ganti orang..
n sorang lg mmg dye men pun..so last2 aku dok la sorang2..
pastu de la sorang makcik nie dye suruh aku p men dengan anak2 dye..
coz dye amik satu link utk anak2 dye..
aduh !! malu nye nak p men dengan depa..
mau xmalu depa bayaq pa sume aku just g men jer..uih !! segan kot..hehe
pastu xpe la..men la dengan depa 2,..
tyme nak men 2 aku dok tarik seluaq ja bagi tutup kaki..hehehe
besa la.. aku mana la bawak stokin..kang xpasal2 kena halau plak dengan akak yang garang 2..
sambil cover kaki aku tunduk2 tengok2 kasut yang aku pakai 2 terkoyak la plak..
haddoooiiiyyy !! punya la cover kaki..last2 kat jari plak nmpk..
nasib la koyak 2 sikit jer so dapat  la aku men dengan aman..hehe

anak2 makcik 2 de 3orang..*yang men ngan aku la..
aku pun xkenal sangat dengan depa nie..mak depa ja aku kenal..hehe
sorang nama IRFAN, sorang lg ALYSSA, yang kak ngah nie plak nama ALYA..
yang Alya 2 sama umo dengan aku..serius first2 2 aku xtau pun yang dye umo sma ngan aku..
coz dye nampak matured gylax r..
lepas dye tanya umo aku n dye ckp sama dengan dye bru la aku tau..hehe
nasib bek la aku xpanggil dye "kakak"..kalo x..bertambah malu la aku..hehe
kami men 2game..sama dengan orang yang lawan 2..
tapi kan aku men semalam teruk gylax r..
asyik masuk longkang ja..serius xde semangat nak men..dengan malu lagi dengan depa 2..ehehe


depa nie bek r..yang kak ngah 2 dok ajak aku makan..
yer la depa beli makanan..aku nie disebabkan terlalu malu..
aku pun tolak la dengan bek..heehe..
lepas abis men pa sume.. alya 2 tanya aku.." nak men lagi x??"
aku dengan malu2 nye cakap.."erm..xpa la.."
uih !! kalo ampa tengok la keadaan aku tyme 2..
memang len dari karekter asal aku r..hehehe
abis jer game aku g anta kasut pastu g la kat alya 2..
yer la..kat dye jer la aku dok p coz aku kan dah cakap dengan dye..
dengan adik2 dye aku xsembang pun..hehehe..< = = = yer la..dah kata nya pemalu..memang xcakap la melen kan kalo orang 2 yang tegur aku dulu..hehehe



pastu de penyampaian hadiah plak..
aku kena tunggu la walaupun aku xjoin game pemain 2..hehe
yang xtahan nya..de la pasangan husband-wife nie..
depa dua2orang dapat hamper no 1.. coz hadiah individu..
malam semalam depa makan besaq r...
jenuh la kawan aq "owen" nak makan sume 2..
hahaha
"xpa2 owen pa kata ang bagi ja kat aku.." hehehe


kalo korunk still xcaya yang aku nie pemalu..cuba korunk (orang yang xkenal la) ajak aku kuaq..
sure first2 2 korunk akan nampak aku cam pendiam jer..
but kalo orang yang aku kenal de sama insyallah aku akan jadi agresif..hehehe
but kalo korunk rasa aku nie friendly dalam fb or wateva..
yes !! aku memang cam 2..aku just friendly dalam fb or apa2 jer la..but kalo depan2 aku agak pendiam n pemalu..~ harap maklum ~ hehehe

Thursday, April 21, 2011

hope dapat elak daripada melakukan hal-hal sebegini..

salam n hello !!

sebelum 2..aku nak tanya korunk..
korunk suka baca paper or tengok berita r??
*newspaper tau bukan paper besa jer..hehe
klo korunk suka baca n tgk berita korunk mesti tau kan info2 terkini..
salah satu nye KES BUNUH DIRI..
sekarang nie aku rasa takut coz ramai sangat orang yang suka bunuh diri..

dulu heboh kat berita pasal lawyer terjun bangunan..
sebelom lawyer 2, tesco selatan kat umah aku pun de gak orang bunuh diri..
kawan aku la yang cita, kebetulan plak tyme 2 kami da kt tesco so dye tunjuk kat kami tempat aunt 2 terjun..
still de tali kuning yang polis punya 2..
then tyme kami p skola n cita la kat cgu..
pas2 cgu cakap dye dah tau coz aunt 2 xceli mak student skola 2..

lepas 2..dalam berita ary apa ntah..mak aku cakap de student skola SMK AMAN JAYA n skola apa ntah lagi satu..student india sorang n melayu sorang..dua2 form 2..
* nie sume cita yang terjadi kat sg petani tau..kat tempat len aku belum selidik lagi..hehe
n nie pun xtau la betol ke x..hehe

then semalam sebelum nak p Alor Star..kami g isi minyak keta kat taman ria,.
n kami lalu kat tasik taman 2.. 
tyme 2 aku n cozen (abg) aku (yang tengah drive) xperasan apa2 pun,,
lepas isi minyak..kami lalu kat situ lagi..then tengok de ramai orang yang berkerumun kat tasik 2..
agak pelik r..pas2 adk cozen aku tanya "de pe kat situ?"
so aku dengan selamba kambing nye jawab "depa tengah mancing kot"..
tapi yang pelik mya depa xda pegang joran pun..mancing pa klo tangan kosong..hehe

lepas 2 baru la dye ingat yang dye de nampak something cm jatuh jer kat dalam tasik 2..
upa2nya de orang terjun kot kat situ..
*suka aty aku ja cakap yang depa tengah mancing..hahaha
tapi kami xtau la betoi ka x benda apa yang depa tengok 2,..hehe

p/s : hope kita dapat d elak kn drpd melakukan hal2 cm nie..

first tyme so agak jakun..hehe

salam n hello !! 

xceli nie cita semalam..hehe..xpa kot klo aku create cita yang semalam kn???
klo ampa rsa cita nie xbest xyah la baca nah..hehee
k la nak start cita nie..kang panjang berjela plak aku punya intro..hehe

dah 3 ary aku tdo kt umah cozen aku..*baru 3 ary belum 3 bulan..hehe..
so that mean.. ary nie aku dh dok umah sendiri..*umah sendiri??perasan gylax !! cm la de duit byk sgt nk beli umah sendiri..hehehe
2 ary aku terperap jer dalam umah..* besa la nma pun jaga org sakit.(mak lang aku).eh !! aku jaga org sakit ka?? or org sakit yg jaga aku??hehe..no comment (bak kata Fasha Sandha) hehe..

so semalam mak lang aku bagi aku n cozen aku kuaq jenjalan dengan abang dye coz dye dh nak balik..*sob..sob..sedey !! hahaha.. sedey la sangat..hahaa..
so byla dah dapat green light untuk kuaq.. pa lagi?? kuaq la sakan2..hehehe
tyme lunch kami lunch kat PIZZA HUT..* wah !! xpenah2 aq lunch kat tempat cam 2..hahaha
then kami balik coz anta makanan kat mak lang..

lepas sembahyang, kami kuaq balik p Alor Star (AS) plak..*terpaksa la aku korban kn MARIMAR aku..huhu
kat AS kami p Pekan Rabu * dah nama pun p tyme ary rabu so kna la p Pekan Rabu..nie aku punya teori..hehe
tapi sebelum kami p pekan 2 kmi p stop sat kat depan Menara Alor Star..*teringat plak kenangan aku kat situ..haha..

kami berhenti jer naik xpun..hehe..
lepas 2 baru kami p pekan rabu 2..then kami p tesco..*mesti korunk pelik kn?? asal la kami p Tesco kt situ..cam la kat SP nie xde tesco jer..hehe..
kami p situ sebab nak p Big Apple..yer la kat SP mana la ada kedai 2..
lagipun cozen aku dok cakap "sedap2".. 
aku pun teringin gak nak rasa..hehehe..

first 2 aku ingatkan Big Apple nie jual macam2 jenis apple..hehe *nampak sangat la yang aku nie peqhak(jakun)..hehe
tapi x..upa2nya depa jual donut yang macam2 perisa..
kami beli smpy 6 jenis..(4 jenis len 2 sama jenis)
aku paling suka yang perisa chocolate..nama dye THE ALIEN..
hahaha..lawak jer nama dye..tapi serius sedap..hahaha..
*besa la orang first tyme makan benda2 2..hehe

aku rasa cam nak p beli lagi ja nanti..hehe
sapa2 yang tau kat mana2 de makanan yang sedap2  2 gtau la kat aku yang serba kekurangan nie..haha
bukan apa..aku nie jarang la p makan kat tempat2 cam 2..so klo korunk tau gtau la kat aku nie..hehe
sapa yang gtau aku n apa yang dye gtau 2 betol nanti aku belanja ampa..
*tapi air kosong jer la..hehe..kede terok gylax aku nie..haha..nanti2 la aku belanja ampa byla aku dh kawen ngan anak hartawan ka baru aku belanja ampa..hehe


Monday, April 18, 2011

antara dapat or tadapat

salam n hello !!

ary nie aq bgun agak awl..*xde la awal sangat..hehehe
bgun awal pun bersebab klo x..jgn harap la aq nk bgun awal2..hehehe
sebab2 nye ialah teman azlia g wt "date".. *pergh !! bajet cm byk jer sebabnye 2..huhu
what ?? azlia wt date??cm xcaya ja..hahahaha
dye wt date ngan "bakal bos" dye la..
bru bakal tau..blom btoi2 bos lg..

kmi smpy awl dr "bakal bos" 2...
smngt btoi la minah 2..
tyme smpy2 jer de la kitorang nmpk satu kedai 2 de tulis JAWATAN KOSONG..
rsa segan lak nk mnx..tp klo xmnx takut melepas lak..hehe
then mnx jer la..lps p mnx 2..dok agk lma r..
perut aq pun bunyi cm2 jenis lagu dh..
dlm pkl 10.15 dye pny date pun smpy..
then dye sruh masuk kt Q'BISTRO..tmpt 2 bley la tahan mknn nye..
tp dorunk xmkn pun..
aq sorang jer mkn..coz ampa tau2 ja la kn..
tp apa yg minah nie ckp xbrapa nk btoi la...hehehehe*sory babe..kau bab2 kutuk aq mmg TERBAEK DIRI REBAN  AYAM r...hehehe

lama tol dorang nie wt date..
dr aq order smpy aq dh abs mkn..*lama sgt ka???
xabs2 la disscussion dorunk 2..hehe
last2 abg 2 ckp kt c azlia 2 "nt abg col len ek"
plak dh...hehehe..tp xpa jnji perut aq penuh..hahaha
skg nie antara dapat or tadapat...
my means is..keja yg aq mnx ngan keja yg dye bru d interview...
skg nie aq asyk rpt jer ngan nset coz mna tau dpt col ANDA DPT KEJA..
hahahaha...
ley la aq tmbhkn duit poket aq..hehehe



so doa2kn la bg aq dpt keja..hehehe..
tp klo xdpt pun xpa..coz nt pyh la nk lepax ngan kwn klo dh keja..hehehe

Sunday, April 17, 2011

apa aq nie dperlukan tyme susah ja???

salam n hello !!!

malam nie aq nak emo ckit r..hehe
tadi de la sorang kawan aq nie..
agak lama r xmsj dye..
tiba2 jer td dye msj aq..
n sruh aq tolong tgk dye pny ****** yg dye mnx..

aq pun tolong la..yer la dh kwn kn kna tolong-menolong..
sblm nie pun dye cm nie gak..
aq rsa aq nie just dperlukan tyme dorunk susah jer kot..
nevermind la..
ampa wt la aq cm na pun..
mls aq nk amk tau..hehehe




p/s: kwn yg baek ngan aq jer yg aq rjn contact n baek gak ngan dye..

Friday, April 15, 2011

agk kecewa !!

salam n hello..

korunk !! kecewa but happy..hehehe
xceli pg td aq tgk cita nie..



aq suka tgk cita nie coz de pengacara encem..hehehe
tp ary nie t'lps lak dye pny slot..hehehe 
tp last2 cita 2 aq agk terkejut r..           
tp aq epy dgq..hehehe         <= = = = byk plak TAPI aq..hehehe

rmai org dok wish TAHNIAH !!!
aq plek jer..
wish kt sapa ek???
rupa2 nya kt BF aq !!!
huhuhuhu....
dye dh tunang n nk tamat kn zaman bujang dye..
huhuhu
tp bertuah r gurl 2..dh la encem pastu ustaz la plak..
eh..kn korunk dh tau sapa dye..hehehe

nie la BF aq..hehehe


















tarrrrrraaaaaa !!!!!!!!

















encem kn???
ABG ASYRAF MUSLIM a.k.a USTAZ AMIRUL..
heheh

TAHNIAH ABG ASYRAF MUSLIM !!
walaupun  kecewa still doakan utk dye..<= = = = cm la aq ley dpt dye, kecewa jer lbey..hehe
pa2 pun aq epy blk coz still de BF len lg..hahahah
jgn jeles yer..hahaah
















k r..aq nk pasang angan2 ngan BF2 aq yg len nie..hahahaha...
papai !!! 
btw..tahniah abg asyraf n smoga b'kekalan smpy akhir hayat


Thursday, April 14, 2011

sory aq xberminat..

salam n hello !!!

first aq nk tau..apa sume boy pikir sume gurl sama ka??
i mean sume gurl ley kuaq suka aty xkira malam or siang???
or apa sume gurl yg penah couple penah kuaq ngan bf dye???
aq rsa bukan sume..but sesetengah only ok !!
n xsume gurl gak yg penah kuaq ngan bf a.k.a date..
coz aq xmacam 2 ok..
yer la..aq mna ley kuaq umah sesyuka aty..
aq pun xpenah kuaq date ngan bf walaupun aq penah couple < = = = = ops !!! tembelang ku suda pecah..hahaha
so jgn nk ckp sume gurl sama..cm la sume laki sama..

back to main topic..
td de r sorg mamat 2 msj aq..
tiba2 jer ajk aq kuaq..
apa ang igt aq nie sama ja ngan gurl yg ang knl???
sory ckit ek..aq xb'minat r nk kuaq ngan boy nie < = = = = xceli bkn masa nya lg aq nk wt date nie..

sblm nie dye penah tny aq..
mst penah kuaq ngan bf kn???
xda mknanya..n dye xcaya apa aq ckp..
ikut suka ang r nk caya ka x..xda masa aq nk lyn org cm ang..
so jgn sesekali ajk aq kuaq !!!
n igt ek xsume gurl sama tau..



* mlm nie aq agk sensitif n keboringan..

Tuesday, April 12, 2011

plezz give me a chance !!!

salam n hello !!

wei !!! bg la peluang kt aq plak nk check !!!
ampa nk check pa byk sgt !! <= = = = cm la ampa dpt..hehe
kecian la kt aq..
nek penat kot dok tgu..byla la aq ley check nie..huhu




p/s : plezz give me a chance 2 check my application !!!

Monday, April 11, 2011

smpy aty !!

salam n hello !!

today nothing special !!
smlm kwn aq husna msj ajk g pbe nk wt latihan..
tp xjd coz dye xde moto..it's ok..aq xkesah coz dye col gtau yg xjd p..
then lps 2 syifa ajk aq p skola..

dye ckp dlm pkl 10 lbey..ok aq tgu r depa mai umah aq..
then aq tgu pny tgu smpy tgh ary..
tp xnmpk pun btg idung depa..
smpy aty ampa wt aq t'tgu2..


aq xtau la depa p ke x..but klo xjd ka pa ka col or msj r gtau..huhu..
sdey aq ngan ampa..huhu..
but aq xley nk kata apa la coz ampa kn kwn aq..
so aq nk lupa kn jer la bnda2 nie..
huhu

Saturday, April 9, 2011

yes !!! akhirnya dpt gak !!!

salam n hello !!

finally !!! hahaha..
aq dpt gak mkn durian..hehehe
thanx 2 my mom n dad coz buy durian 4 me..
beli 3biji..n bley dkatakan ketiga3 biji 2 aq sorg ja mkn..
mau xnya..mak aq mkn brapa ulas jer..adk2 aq plak mkn 1 ulas jer..pas2 ayh aq xmkn kot..
yg slbey nye sume AQ YG PUNYA !!! hahahaha
aq nie mmg hantu durian n roti canai..
hehehe
so sapa xley halang aq dr mkn durian n roti canai byk2..hehehe


but..sapa2 yg nk wt pulut durian kt umah 2 jgn lupa jemput aq tau..hehehe

k mlm nie aq akn kepanasan coz mkn durian terlalu byk !! hahaha

Friday, April 8, 2011

grrrrrrr !!! tension r..huhu

salam n hello !!

tension nya aq !!!!
korunk nk tau psl pa???
td mak aq sruh aq kemaskini kn twrn aq (maktab)..
so aq pun kemaskini la n nk tukaq pilihan aq..dr BM ke MATH skola rndah..
so smngt gylax r nie nk tukaq..
last2 korunk tau apa yg kuaq???

hny 1 pilihan jer..then xpe r..
aq igt sume subjek de r..
last2 bkak2 hny pilihan BHSA CINA n PENDIDIKAN ISLAM ja..
what??? xkn aq nk pilih agama kot..
igt aq nie tau sgt ka bab2 agama nie..aq pun bru bljq ja bab2 nie..huhu
then xpe r..
aq pilih gak la agama..then nk la tulis result aq..

hny 5 subjek ja yg aq ley isi..
coz kbykkan nya skola agama pny..
wtf !!! (ha..kn dh kuaq p'kataan yg xbest..)
tension gylax !!!
n lastly mak aq ckp pilih jer la..n tgk la nt depa pgl temuduga ka x..
grrrrrrr !!!! benci u !!!!! huh !!!


dh r mau tenang kn fikiran yg tgh b'serabut nie..
(berserabut sgt ka???)
hehehe

k daaaaaa !!!!

Thursday, April 7, 2011

thanx kwn !!

salam n hello !!

skg aq bru blk dr umah kwn aq..(AIMI)
dye wt tahlil mlm nie..
so sbg kwn yg baek (baek sgt ke??) kna la p..
kitorunk p umah dye pkl 9..

lps tahlil pa sume p amk mkn..
aq la org yg plg laju..
cm la xtau aq nie..klo bab mkn mmg laju..hahaha
but aq nie xde la gemok..hehehe (btoi ka??)


kmi p xramai dlm 7 org cm 2 r..
yg len pakat sebok !!
kmi ja xsebok..hehehe
first 2 kmi 5org ja..aq, ct, ain, atyn, n lia..
then syifa n husna lak mai coz bru blk keja..
so kna la tgu dorunk abs mkn lak..
yg musykil nya..asl la mlm nie dorunk cm epy jer..
n byk plak idea dorunk nk kna kn aq..
huh !!! i hate u all but i luv u all..(apa aq ckp nie???)hahaha

mlm nie xde pix cm dulu..
xceli dulu kmi pun penah g umah dye tyme mlm..n de pix..
but kali nie xde pix..hehehe
byk gelak de r..


k papai..mau tdo lu..
perut dh kenyang so tgu g..
tdo r !!! hehe

btw thanx ek 4 de food..hahahaha...
sedap gylax..(xceli sdp coz aq terlalu lapaq)hahaha

papai wabai !!!

Tuesday, April 5, 2011

erm !! so disappointed !!

salam n hello !!

ary nie aq de test jpj..
pkl 7.45 aq bgun agk awl r..hehehe...
then ngan b'semangat gylax r nk p wt test nie..
walaupun xconfident nk wt..hehehe

pas2 p amk c mazy 2 kt umah dye..
then smpy ja kt pbe amk no pa sume..
tgu la turn aq..ary nie pny test xde rmai sgt..so abs awl..

aq pny la yakin ley nek titi..
last2 xsmpt nk nek smpy ketengah dh jatuh..
huhu..
disappointed gylax2 r..
but still sengih ja ats moto 2..hahaha <= = = nk cover malu actually..hehe

then trus p wt part 3..
ha bhgian nie aq confident gylax2 r ley wt..
coz depa bkn tgk pun apa yg aq wt kt bhgian 2..hahaah

so that mean aq nk kna repeat blk n sblm 2 kna renwe lesen coz lesen dh nk tmt 25hb nie
lps 2 27hb nie de test repeat lg skali..
hope sgt aq ley nek titi n wt emergancy break..
huhuhu



kecewa gylax aq failed n kwn aq plak lulus..huhu...
jenuh kna mrh ja ngan mak aq..huhu..
abs la duit melayang cm 2 jer..p men bowling pun ok..hahah

esk !! esk !! esk !!

salam n hello !!!

wei !!!ketaq wei !!! huhu..
esk de test jpj !!
hope sgt aq ley wt n lulus..
aq xmo kna wt ulangan cian mak n ayh aq..nk kna bwk kuaq duit plak nt..huhu,..


YA ALLAH !!! BG LA AQ KETENANGAN N KURANGKN LA NERVOUS AQ ESK !!!

huhuh..

gud luck 4 me..(hahaha..cian xde org nk wish gud luck so kna la wish utk dri sndri..hehehe)